مصرف خودسرانه دارو و مکمل های غذایی رژیمی و تاثیر نامطلوب بر سلامت

اهمیت بهداشت و سلامت جسم و روان برکسی پوشیده نیست، بدیهی ترین و ...

اهمیت بهداشت و سلامت جسم و روان بر کسی پوشیده نیست، بدیهی ترین و ساده ترین عاملی که سلامت فرد و جامعه را به خطر می اندازد مصرف خوراکیها و آشامیدنی هایی است که به هر دلیل سالم نیستند، بطور مسلم هر شخص برای سلامتی خود ارزش بسیاری قائل است، لذاهیچ شخصی به خاطر منفعت مادی، سلامتی خود را با مصرف کالایی که می داند یا گمان می برد زیان آور است به خطر نمی اندازد. دکترمحسن رضازاده معاون دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی بابل ضمن بیان این مطالب گفت : مصرف کالاهای قاچاق ریسک بزر گی است که یکی از این مواردی که بصورت قاچاق وارد کشور می شوند مکمل های غذایی رژیمی و پروتئینی می باشند، مکمل های غذایی رژیمی و پروتئینی یکی از کالاهایی هستند که مصرف آنها بی نهایت حساس و تاثیرگذاری انواع نامطلوب و نامرغوبشان برسلامت جسم و روان، آنی و گاه غیرقابل جبران است. معاون دارو و غذای دانشگاه حفظ سلامتی را از اهداف عالی وزارت بهداشت برشمرد و افزود : قوانین جامعه ما نیز در این راستا وضع گردیده است، یکی ازاین قوانین مربوط به عرضه و نگهداری مکمل های غذایی و دارویی می باشد. وی تصریح کرد : عرضه و نگهداری مکمل های دارویی و غذایی باید در داروخانه ها و مصرف آن با مشاوره پزشک یا داروساز باشد. معاون غذاودارو دانشگاه افزود : متقاضی پیش از مصرف مکمل های غذایی رژیمی پروتئینی باید درباره آنها اطلاعات کافی بدست آورد، با پزشک خود مشورت نماید و از فواید و خطرات احتمالی آنها مطلع شود، لذا توصیه می شود که از مکمل های غذایی رژیمی پروتئینی داخلی مجاز که مشخصات آنها شامل نام شرکت سازنده، آدرس، تاریخ ساخت، تاریخ انقضاء و شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (روی کالا درج شده) و یا از مکمل های غذایی رژیمی پروتئینی خارجی مجاز که دارای برچسب فارسی حاوی اطلاعات نام شرکت سازنده، نام شرکت وارد کننده کالا، تاریخ ساخت، تاریخ انقضاء و شماره IRC کد بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، از داروخانه (که تنها محل مجاز و معتبر تهیه دارو و مکملهای غذایی رژیمی پروتئینی و دارویی می باشد) تهیه گردد. دکتر رضازاده تاکیدکرد : هیچ واحد صنفی حق عرضه و نگهداری مکملهای غذایی و دارویی را ندارد و کلیه باشگاههای ورزشی اعم از سالن های بدنسازی، آمادگی جسمانی و ... حق نگهداری، تجویز و عرضه دارو و مکملهای دارویی را ندارند و در صورت مشاهده طبق مقررات برخورد خواهد شد. دکتر رضازاده به اقدامات این معاونت در این خصوص اشاره کرد وافزود : در سال 89 و 90، 29 مورد بازدید مشترک از سالن های بدنسازی (آقایان و بانوان ) سطح شهر بهمراه نمایندگان اداره صنعت ،معدن ،تجارت، اداره اماکن، نیروی انتظامی شهرستان و کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل، در دو نوبت صبح و عصر انجام شد که دراین بازدیدها 5682 مورد مکملهای رژیمی و ورزشی توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل کشف و ضبط شد. جهت ارتقاء آگاهی مردم در این زمینه نیز نمایشگاه دارو ها و مکمل های رژیمی و ورزشی قاچاق و تقلبی در سالهای 89 و 90 برگزار گردید. تهیه و چاپ تراکت آموزشی در خصوص مکمل های رژیمی و دارویی و توزیع آن در معاونت بهداشتی، دارو خانه های سطح شهرستان، مجمع امور صنفی، آموزش و پرورش و تربیت بدنی شهرستان جهت توزیع در سالنهای بدنسازی وارسال پیامک های هشدار دهنده برای عموم از دیگر اقدامات این معاونت بود.